Imate projekat na kom Vam možemo pomoći? Hajde da radimo!

KONTAKTIRAJTE NAS

GRAFIČKI DIZAJN

Kreativna rešenja u MPL Agency stvaramo nakon što smo definisali prikladnu strategiju i utvrdili smernice pozicioniranja Vašeg proizvoda ili usluge. Kroz odabir odgovarajućih komunikacijskih alata stvaramo iskustvo, emocije, pričamo priču – kupcima pokazujemo po čemu je vaš brand drugačiji, kvalitetniji ili inovativniji. Motivišemo ih da izaberu upravo Vas.

Grafički dizajn je vrsta primenjene umetnosti koja najčešće uključuje kombinovanje tipografije, ilustracije, fotografije i štampe, kako bi se vizuelnom komunikacijom prenela neka ideja ili poruka, u svrhu informisanja, uveravanja ili edukovanja. Više od toga, grafički dizajn ima veoma realnu prisutnost u svačijem životu i svaki vlasnik biznisa treba da razmotri korisnost grafičkog dizajna u svom marketingu.

“The life of a designer is a life of fight. Fight against the ugliness. Just like a doctor fights against disease. For us, the visual disease is what we have around, and what we try to do is cure it somehow with design.”

Grafički dizajn – oblasti

Grafički dizajn kao stvaralačka disciplina može se posmatrati u okviru dve osnovne oblasti a u svakoj od njih postoje područja, koja predstavljaju celinu za sebe.

Prava oblast obuhvata tzv. dvodimenzionalni grafički dizajn, koji je istovremeno zastupljen u najvećem broju područja grafičkog dizajna a karakteriše ga likovno – grafičko izražavanje u površini, odnosno u dve dimenzije. Ova oblast grafičkog dizajna obuhvata najveći broj sredstava ekonomske propagande, kao što je plakat, oglas, zaštitni znak i druga, kao i grafičko oblikovanje knjige, novina i časopisa.

Druga oblast obuhvata tzv. trodimenzionalni dizajn, u okviru ove oblasti najšire je zastupljeno područje dizajna ambalaže i grafičke prezentacije proizvoda.

Šta profesionalni dizajneri rade?

Veliki broj ljudi na globalnom nivou smatra da pisanje par reči i inkorporiranje nekoliko slika da bi se dobilo nešto lepo nije ništa posebno teško, ali grafički dizajn i njegovi principi su izuzetno nijansirani. Od ascendera na serif fontu do klasičnih umetničkih pravila za poravnavanje slika i upotrebe negativnog prostora.

Iako često rade u pozadini, grafički dizajeri su važan deo društva, naročito kada se radi o marketingu biznisa ili proizvoda. Grafički dizajn je vizualni jezik, a dizajneri spretno prevode poruke u nešto privlačno, prelepo i jedinstveno što svako može da razume.

KORPORATIVNI IDENTITET

Korporativni identitet je ogledalo kompanije ili brenda i održava njegove temeljne postavke. Korporativni identitet je prvi dojam i poruka koju odašiljete svim potencijalnim klijentima, investitorima i partnerima.

Kreativno odeljenje osmišljava i izrađuje sve vizualne elemente koji čine korporativni identitet. Dizajn u kombinaciji s najnovijim tehnikama štampe sigurna je investicija u vašu prepoznatljivost na tržištu. Kreiramo ideje koje stvaraju dodatnu vrednost i donose bolje pozicioniranje na tržištu.

BRENDIRANJE

Brand/tržišna marka definisana je kao ime, pojam, znak, simbol ili oblik, ili kombinacija svega navedenog sa ciljem prepoznavanja proizvoda ili usluge jednog proizvođača/grupe proizvođača te njihovog razlikovanja od drugih ponuđača.

Cilj brendiranja nije ciljanu grupu pridobiti da izabere naš proizvod/uslugu ispred proizvoda konkurentskog ponuđača, već potencijalni potrošači naš proizvod/uslugu moraju prepoznati kao jedino pravo rešenje za njihove potrebe. Cilj kvalitetnog brendiranja je poruku preneti jasno i glasno, potvrditi naš kredibilitet, potencijalne potrošače emotivno vezati uz našu tržišnu marku, motivisati kupca na akciju te pre svega stvoriti lojalnost potrošača prema našoj tržišnoj marki.

Uspešno brendiranje proizlazi iz dobrog razumevanja potreba i želja vašeg potrošača i kupca. Strategija tržišne marke mora se očitavati kroz svaku komunikaciju vaše firme s javnošću.

Tržišna marka

Tržišna marka stvara se u srcima i umu potrošača. To je zbir svih iskustava i percepcija koje kupac vezuje uz vaš brand. Snaga tržišne marke već je odavno nadrasla stvarnu snagu samog proizvoda ili grupe proizvoda. Ona je izvor obećanja na koje se kupac oslanja, kamen temeljac u vašoj tržišnoj komunikaciji.

Svrha razvoja tržišne marke je prepoznatljivo isticanje svih prednosti i pogodnosti usluge/proizvoda, kako pri konzumaciji iste, tako i znatno šire.

Tržišnu marku potrebno je razvijati verbalno i vizualno.

Verbalno brendiranje podrazumeva sve od osmišljavanja imena brenda/proizvoda preko sastavljanja promotivnih tekstova (copywriting) do osmišljavanja korporativnih slogana koji u sebi sažimaju viziju brenda.

Vizualno brendiranje pokriva celokupnu vizualnu pojavnost brenda od oblikovanja zaštitnog znaka i osnovnih postavki vizualnog identiteta preko osmišljavanja ambalaže do kreiranja i provođenja celih reklamnih kampanja.

ŠTAMPA

MPL Agency sarađuje sa visokokvalitetnim i sertifikovanim štamparijama, te Vam osiguravamo najviši kvalitet izvedbe finalnog proizvoda.

  • Digitalna štampa

  • Ofset štampa

  • Roto štampa

  • Laserska gravura

  • Štampa velikih formata

  • Brendiranje izloga i vozila

  • Tampon štampa

  • Blindruk ili suvi žig

  • Sublimacija

  • Sito štampa

REKLAMNI MATERIJAL

Reklamni materijal je opipljiv, predstavlja odličan promotivni alat i može biti lep znak pažnje za korisnike, klijente, ali i sve zaposlene. Promo materijal koji sadrži logo vaše firme može ostati mesecima, a čak i godinama u domu ili kancelariji vaših saradnika, zbog čega će vas oni rado ponovo kontaktirati, ili nekome preporučiti.

Na Vama je da izberete proizvode u skladu sa tipom promocije ili drugim povodom, a priprema, vizuelizacija i slanje reklamnog materijala je naša briga. MPL Agency obezbeđuje kvalitetan i raznovrstan reklamni materijal koji će vašu firmu izdvojiti od konkurencije.

Grafički dizajn je svuda oko nas

Kada bolje razmislimo grafički dizajn je svuda oko nas. Od kada otvorimo oči ujutru i ugledamo kutiju  integralnog dvopeka, pa preko magazina koje čitamo do plakata na putu prema poslu. Spajanjem kreativnosti sa strategijom, razumevanje brenda i estetike sa logikom, grafički dizajn je skoro svuda gde pogledamo.

Grafički dizajn i komunikacija

Dobra komunikacija i komunikacione veštine su esencijalni karakteristike svakog grafičkog dizajnera. Najvažniji trenutak dizajnerskog procesa se dešava mnogo pre nego što krene da se crta. Grafički dizajner mora da interpretira klijentove potrebe. Upravo je to ono što je važno, slušanje, istraživanje, razvoj koncepta i pronalaženje balansa između estetike i korisnosti.

Grafički dizajn nije samo zanat, to je način razmišljanja

Atraktivan dizajn vašeg identiteta je ujedno i promocija vaše firme, njenih proizvoda i usluga ili vaša lična reklama. Ulaganje u vizuelni identitet vašeg preduzeća ili proizvoda je jednokratna, ali dugoročna investicija koja gradi uspešan imidž i razvija njen brend.

Grafički dizajneri u MPL Agency spremni su da izađu u susret svim vašim zamislima i pretvore ih u kreativan i kompaktan dizajn, bilo da se radi o dizajnu logotipa, brošura ili dizajnu bilborda, vizit karti i drugih vidova grafičkog dizajna.

Grafički dizajn je umetnost koja definiše formu i oblik informacijama, odnosno prilagođava vizuelni pristup informacijama tako da privuku pažnju običnom posmatraču i pruže mu adekvatan doživljaj trenutku vizuelne komunikacije. Grafički dizajn u celosti obuhvata kreiranje elemenata različitih medija kao što su novine, časopisi, plakati, bilbordi, marketinške kampanje proizvoda i tome slično.

Pored kreativnosti i maštovitosti grafičkog dizajnera, veoma bitan uticaj na razvoj nekog grafičkog medija imaju i tehnološke inovacije, pa se u pojam grafičkog dizajna danas uključuju i internet, televizija, elektronski i drugi mediji.

U današnje vreme, kvalitetan marketing je osnova uspešnog poslovanja. Bez vizuelnog identiteta, nema kvalitetnog marketinga, a samim tim ni prepoznatljivosti na tržištu. S toga ćemo mi, sa timom stručnjaka i zaljubljenika u grafički dizajn, da vas „brendiramo“ i pred vama stvorimo grafičko rešenje sa kojim ćete se Vi ili Vaša firma identifikovati i predstaviti tržištu što može biti presudan faktor pri opredeljivanju potrošača upravo za Vaš proizvod.

MPL Agency ima višegodišnje iskustvo u dizajnu, produkciji i postprodukciji grafičkih materijala.

Pridružite se našim zadovoljnim klijentima

Znanjem i iskustvom postali smo prirodni izbor i promotivni oslonac mnogih kako regionalnih tako i svetskih renomiranih korporacija.

POŠALJITE UPIT